New Condition


Yeah Selamat Tahun Baru China.
2 minggu aku sekolah kat sini, so far not bad.
Aku dapat kelas 3 Dedikasi, seriously pack gila kelas tuh, ada lah jugak dalam 45 pupil dalam kelas yang tak beberapa besar tuh. Overall, classmate aku baik peramah ambil berat begitu juga dengan kelas lain. But sometime sedikit childish, but its okay normal la kodd form 3 ada yang tak matured lagi. Pagi-pagi kena bangun 5 lebih. 6.30am mesti terpacak kat depan pintu tunggu uncle aku. Then balik naik bas, petang siapkan homework, malam study dengan uncle. Begitu lah rutin harian aku. But tahu tak my new sch ni rules semua ketat gila sampai aku tak bernafas kat sana. Macam-macam tak boleh buat. But yang bestnya sekolah tuh balik awal gila 1.05pm. Awal gilaa. Selalu kalau common balik 2 lebih kat sekolah lama. Then rasa kejap je belaja kat sekolah. Then aku dapat kawan baru. She's okay. Susah nak cari the truth friend, whatever happen pun aku tak lupa kawan aku sampai mati Nur Nadia Natasha. weh ! serious tak percaya aku pindah. Actually aku tak tahu apa tujuan aku nak pindah. Kalau ada pun alasan aku kat orang tak kukuh. Aku lari dari masalah je pindah ni. Aku tak reti nak handle emo aku, prob aku. Tak pe lah Chera nasi dah jadi bubur nak buat macam mana. Chera berbalik kepada niat kau first datang sini for what. Kau nak genggam 8A kan? selagi tak dapat 8A tapayah lah nak ada hati stay Rawang balik. Haaa nak tahu tak watak aku kat sch baru? HAHAH serious aku kerek gilaa, aku tak kecoh, aku muka ketat, aku tak peramah, aku terasa bajet gila bukan apa aku nak focus target aku datang ke sch tuh untuk apa, aku tak nak terjerumus dengan benda lain, aku takut aku Huhaaa sangat. Lagi satu tak best siket, aku terasa kena control pun ada. Apa kebebasan kat tempat lama tak bole buat kat sini.  HAHA thats annoying -.- Then aku try nak serasi dalam keadaan di sini. Aku tak percaya setiap tahun graf hidup aku naik turun naik turun tak mendatar langsung. Setiap malam aku terfikir apa yang akan jadi untuk esok. Baik atau buruk? Takdir Tuhan kann? kita tak boleh nak ramal. Apa yang aku mampu adalah doa. Yeah setiap person wajib berdoa, jangan nak takbur sangatlaaa. Bukan aku nak cakap aku  ni sempurna sangat. Aku pun ada baik buruk just nak ingatkan kita berpijak di bumi Allah, untuk semua. KBYE idea dah habis.